Rauhaa, rakkautta ja death metallia

maanantaina, helmikuuta 07, 2005

Ajatuksia mp3-bloggaamisen mielekkyydestä

Audio Berkman teki viime toukokuussa radio-ohjelman mp3-blogeista ja niiden liikkumisesta lain harmailla alueilla. Ohjelman tuottajan sähköpostiosoitteessa lukee sanat cyber, law ja harvard peräjälkeen. Tietää varmasti jostain jotain.

Ohjelman voi kuunnella täältä.

Ja sitten - sydän auki:

Näitä asioita tulee mietittyä. Pari kuukautta sitten, kun Lupatarkastaja muotoitui 95 prosenttisesti musiikkilinkkeihin keskittyneeksi blogiksi, tarkoitus oli tutustuttaa ne kuusi lukijaani uusiin bändeihin, hyviin biiseihin. Se periaate on edelleenkin vallalla. Viikoittaisessa Luuvitosessa se pätee vielä voimakkaammin; siihen yhdistyy myös kokoelmakasettien henki eli biisit on valittu erityisellä huolella ja siten että ne annetussa järjestyksessä sopivat keskenään yhteen. Siinä on mielestäni tehty kävijälle reilu palvelus, ruoka katettu valmiiksi pöytään. Lisäksi, nämä biisit on löydyttävä yhtyeiden tai levy-yhtiöiden sivuilta, tai muuten laillisista paikoista.

Keikkatallenteiden linkitys onkin eri asia. Se on jo selkeästi harmaalla alueella. Niiden linkitystä voisin hyvinkin vähentää tai lopettaa kokonaan, koska kukaan ei ole koskaan sanonut "kiitos" tai osoittanut muuten mielenkiintoa niihin postauksiin. Paskaaks siis niitä postailemaan, keskitytään laatuun. Vaikka joskus se 20 vuotta vanha Slayer-buutsi on nimenomaan laatua.

Kokonaisiin albumeihin, open dir -linkkeihin en ole ryhtymässä. Niitä on paljon liikkeellä, niille on omat bloginsa ja olkoon niin. Lupatarkastajan tarkoitus on herättää ruokahalua, ei tarjota koko ateriaa. Myöskään en ole alkamassa tarjoamaan mp3-tiedostoja ladattavaksi, niin kuin monet muut mp3-blogit tekevät.

Suomessa ei tunnu olevan vielä tilausta mp3-blogeille. Itse en ole ainakaan vielä törmännyt Ämpärin lisäksi toiseen viritelmään. Ei kai tällekään blogille ole tilausta, tosin kävijämäärät ovat nousseet tammikuun aikana keskiarvoltaan noin 20 kävijää/päivä. Ennätyspäivänä minulla on ollut 69 vierasta. Yes!

Enpä ole silti luopumassa tai jarruttelemassa, ainakaan Luuvitosten kanssa. Niitä kasatessa itsekin olen löytänyt useita uusi tuttavuuksia ja saanut valmiiksi hienoja kokonaisuuksia, esimerkkinä käyköön viime viikon kenkiintuijottelu-vitonen.