Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, helmikuuta 01, 2005

Joy Division

Jotkut yhtyeet vaan vaativat kuuntelijaltaan ikää tai kasvamista tiettyyn pisteeseen ennenkuin ne avaavat korvat. Minun metalliset korvat aukesivat Joy Divisionin neroudelle vasta nelisen vuotta sitten, kun otin kaverilta Closer-levyn lainaan. Nyt en osaa päättää, onko Closerin alakuloisuus sitä parasta vaiko sittenkin Joy Division alku-uran tuotokset, jopa ne Warsaw-nimellä tehdyt vauhtipalat. Joka tapauksessa, tämä yhtye määrää. Tämä on pakollinen.

Olen joskus pari vuotta sitten törmännyt Joy Divisionin keikkoihin netissä, mutta nyt en viikon etsinnän jälkeenkään ole löytänyt ensimmäistäkään. Hitsi vie.
Löysinpä kuitenkin sivun, jolla on mp3-muodossa useitakin levytettyjä biisejä - Unknown Pleasures -levyltä "Day Of The Lords" ja "New Dawn Fades"; Closer-levyltä peräti "Atrocity Exhibition", "Isolation", "Passover", Twenty Four Hours" ja loistava loppukaksari "The Eternal" ja "Decades". Still-kokoelmalta on "Dead Souls" ja Substance-kokoelmalta "Atmosphere"

Toukokuun 18. päivän aamuna tulee kuluneeksi neljännesvuosisata siitä, kun Ian Curtis hirtti itsensä. Musiikkinsa ei ole vanhentunut päivääkään.