Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, maaliskuuta 15, 2005

Imperator - The Time Before Time LP

Puolalaisen Imperatorin The Time Before Time -vinyyli kotiutui tänään tähän huusholliin. Kyseessä on alkuperäinen Nameless Recordsin painos, olettaisin; hyväkuntoinen ja sanotuslehtisen kanssa. Levyn keskiöön on kaiverrettu "Imperator A/B" ja kirjain "K", sisäpussissa lukee "For Nameless Productions".

Vaikka levy olikin tuttu musiikiltaan, en ollut aiemmin nähnyt edes sen kansia. Toivoin pakkausta avatessa, että kannet olisivat mustavalkoiset ja yhtyeen nimen t-kirjain olisi ylösalaisin käännetty risti. Voi pojat...

Imperatorin kumpuileva, lähinnä keskitempoinen thrash/black on hyvin omalaatuista metallia. Jo pelkästään kulttuuri, mistä yhtye kumpuaa on kiinnostava: saatanallista metallia vääntävä bändi Rautaesiripun takaa, ja onnistuu vielä levyttämäänkin. Musiikillisesti tätä voisi kuvalla mustanpuhuvaksi thrash metalliksi, jossa on vaikutteita ainakin Hell Awaits -kauden Slayeristä ja kolmen ensimmäisen levyn Kreatorista. Mustapuhuva luonne on kyllä yhtyeen omaa luomusta, mikä tekeekin tästä levystä erityisen hyvän.

Levy äänitettiin alunperin Euronymouksen Deathlike Silence Productionsin julkaistavaksi. Rahavaikeuksissa paininut lafka ei saanut levy julkaistua, joten yhtye päätti antaa Nameless Recordsin julkaista sen. Tämäkin lafka kaatui samantein ja levy jäi ilman promootiota. Voi vain kuvitella minkälaisen huomion tämä olisi saanut DSP:n julkaisuna, ennen ja jälkeen Euronymouksen kuoleman.

Niin, ja mikä parasta, sain tämän halvalla. Vaihdossa lähti toinen yhtä harvinainen plätty, mutta minulle ei-niin-tärkeä ja sellainen jonka ostin kuukausi sitten kahdella eurolla.
Imperator - Defunct Dimension mp3