Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, syyskuuta 14, 2004

Presley Bastards

Viikonlopun Kickstart-festarien positiivisin uusi tuttavuus oli jyväskyläläinen Presley Bastards. Bändi soitti Lutakon baarilavalla polttavan setin, joka tempaisi tällaisen empivänkin mukaan. Yhtyeessä selkeää hengenheimolaisuutta tunnetumpaan punk rock -yhtyeeseen Endstandiin, Elvis Äpärien ollessa astetta raskempaa.

Tulipa - yllättäen! - ostettua yhtyeen tuore EP-julkaisukin siitä kotiin ihmeteltäväksi. To The Last Breath (Fast Rock Factory) tuntui aluksi yhtyeen liveversion kalpealta kopiolta, mutta kyllä vain nämäkin biisit jyräsivät tiensä hyväksyntään. Kotisivuilla jaossa oleva levyn viimeinen biisi "Open Wounds" (mp3) on suorastaan vakuuttava.

Internet tarjoaa myös yhtyeen Demo 2002 -julkaisun kokonaisuudessaan, se onkin hieman EP:tä rivakampi. Mutta menevän punk rockin - paino sanoilla punk rock - ystäville se lienee entistä herkullisempi. Itselleni riittää yksi Endstand-keikka vuodessa ja yksi Presley Bastardsien kaltainen tuttavuus kerran kaudessa, silti tätä mielellään kuuntelee.

Olihan Kickstartissa muutakin mukavaa: Magyar Posse on nyt elämänsä vireessä, siitä ei pääse mihkään. Sister Flo oli sympaattinen. Torstainen lainajukeboksi Ass Cobra versioi komeasti mm. WASPin "L.O.V.E. Machinen", siitä pisteet plakkariin!

Endtandistä puheenollen, yhtyeen uusi täyspitkä Burning Bridges on myynnissä. Kahden tarjotun ämpyrän peruustella soundi on metallistunut; harmittavasti Janne laulusuoritus on studiossa turhan suoraa huutoa verrattuna keikkojen melkein-oikeesti-laulettuihin suorituksiin. Nyt musa on isosoundista punk rockia, missä on metalcore-laulut. Hmm...

np: Endstand - Soul Too Cold