Rauhaa, rakkautta ja death metallia

sunnuntaina, joulukuuta 12, 2004

CMX - Pakkahuone, Tampere 11.12.2004

CMX:n Jyväskylän-keikat peruuntuivat, joten oli otettava juna alle ja lähteä Tampereelle korjaamaan vuosittaista CMX-keikkabalanssia. Junamatka alkoi huvittavasti, kun viereisellä rivillä nukkui itse Kari Peitsamo!

Pakkahuone oli täyteenammuttu, loppuunmyyty. Takarivin paikat eivät mitenkään lisänneet kaivattua intimiteettiä, keikka meni kokolailla seisoskellessa. YUP:n Mannonen paukutti hyvin peippomaisesti, nopeasti mies oli kappaleet oppinut.

Settilista ei sittenkään tarjonnut yhtään yllätystä. B-puolikiertueella kuultiin b-puolia: "Ei tästä maailmasta", "Kiusaajien kiusaaja" ja ("Nyt pelataan bingoa, seuraavaksi...") "Punainen nro 6". Enemmänkin olisi halunnut noita kuulla. Muuten setissä oli "Olet tässä", "Palvelemaan konetta", "Taivaan lapset", "Meidän syntimme", "Kuoleman risteyksestä kolme virstaa pohjoiseen", "Pohjoista leveyttä", "Elokuun kruunu", "Päänsärkijä", "Manalainen", "Rautakantele", "Minne paha haudattiin", "Tuonenlintu", "Vanha talvitie" ja encoreina "Sika ja perkele" ja "Pyörivät sähkökoneet". Ihan varma siitä, tuliko myös "Kvartetto rock-yhtyeelle ja solistille, op.1" en ole.

Roklinnun aiemmin mainitsemat "Väkivallan moottorit" ja "Ehdotus ensimmäisen mainoskatkon paikaksi" eivät tulleet. Hö.

Perus-CMX-keikka. Kieltämättä odotan enemmän helmikuun alun Jyväskylän-keikalta.