Rauhaa, rakkautta ja death metallia

maanantaina, joulukuuta 13, 2004

Prestige - Selling The Salvation

Tampereen-reissun intensiiviset levykauppapläjäykset eivät tuottaneet kuin yhden ostoksen, Prestigen Selling The Salvation (1990) -cd:n hintaan 2.90 €.

Ostin Selling The Salvation -kasetin Jämsän Sähköäijiltä koulumatkalla kuudennella luokalla 18 markalla. Se oli silloin härskissä raakuudessaan räjäyttävä kokemus, vaikka sen jo silloin älysi ettei Tampereen pojat ihan maailmanluokkaa ole. Hämmästyttävästi nämä biisit muistaa, ja nämä ovat hyviä!

Nyt hieman laajemman thrash metal -perspektiivin omaavana voi Prestigen sanoa soittavan varsin liukasliikkeisesti ja hyvällä intensiteetillä. HC-tausta ei ole ikinä haitaksi. Vaikka biisit pääosin ovat nopsia rypistyksiä ("Species To Pieces", "Sexual Education"), on niissä myös kantavia sovituksia ("Help The Science", "Sellin The Salvation" ja "Bed Time Story"), jotka ainakin minun kohdalla ovat kestäneet ajan hammasta.

Ja ne sanoitukset:
Granny stole a skateboard from a by-passing Anthrax fanatic
Skated like a hurricane and spread chaos in the city
My granny went out of her mind and started to terrorize...
Prestigen debyyttialbumia Attack Against The Gnomes voi kuunnella puhelinkeskustelulaatuisina ram-tiedostoina Vibration of Doomin sivuilla.