Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Luuvitonen - Vaihtoehtoja (vko 7)

Mietin tuossa, oliko eilen, että kuinkahan on, olenko enää niinkään hevari vai sittenkin pelkäämäni indierokkari. Hirveä identiteettikriisi aikuisella ihmisellä! Sanotaanko näin: hell is where the heart is, but mind is elsewhere.

Statistiikkaa: Levyostosten valossa olen edelleen tapasidonnainen hevanderiääliö (viimesimmät Dark Tranquillity, Rotten Sound), mutta yhtä lailla yritän jo ostaa niitä levyjä, joista pitäisin enemmän (viimeisimmät Wojciech, Interpol). Mutta uusien bändien, joista todella innostuu, valossa metalli on aika taantunutta tässä päässä. Bloggaus on yksi hieno syypää: ilman tätä harrastusta isojen bändien kuten Interpol, Arcade Fire tai Bloc Party löytämiseen olisi vaadittu enempi aikaa ja taivuttelua.

Luuvitosten kasaaminen tuo vielä enempi hyviä bändejä tai ainakin biisejä tutuiksi. Ja näistä tuppaa tuleen ainakin 75-prosenttisesti tällaisia vaihtoehtoviritelmiä. Niin nytkin. Ei juuri tarvitse erotella yhtyeiden tyylejä tai taustoja. Sellaisia hyviä biisejä ne. Jos tykkää, kannattaa napata bändien sivuilta joku toinenkin biisi. Jos tykkää siitäkin, niin hieno homma. Sitten, kun sulla on 20 hyvää biisiä, laita ne oikeaan järjestykseen ja polta levylle. Sulla on siinä hyvä levy. Hieno homma. Kyllä näistäkin ainakin We Are The Scientists ja Clap Your Hands And Say Yeah puolustaisivat paikaansa muiden joukossa. Noi muut biisit sopivat ainakin tähän yhteyteen.

Mistähän aloin ja mihinkä päädyin. On kiva olla naiivi. Ei kun jonoon!
We Are The Scientist - "This Scene Is Dead"
(mp3, 4,3 MB, levyltä The Wolf's Hour)

Clap Your Hands And Say Yeah - "Home On Ice"
(mp3, 3,8 MB, raakaversio)

The Pine Club - "Your Favourite Song"
(mp3, 2,3 MB, omakustannelevyltä The Pine Club)

The Swiss Army - "False Starts And Time Lines"
(mp3, 3,6 MB, levyltä Private Ambulance)

Photobooth - "Ooh Wee Ooh"
(mp3, 2,2 MB, demoalbumilta Photobooth)
Edellinen: Luuvitonen - FIN - SWE i HC kampen (vko 6)