Rauhaa, rakkautta ja death metallia

perjantaina, helmikuuta 18, 2005

Mieszkon ruumis tunnistettu

Nasumin kotisivut kertovat, että Aasian katastrofissa kadonneen bändin laulaja/kitaristi Mieszco Talarczykin ruumis on tunnistettu ja se tuodaan Ruotsiin pian. Mies kerkesi juuri täyttää 30 vuotta.

Vaikka tämä ei ole enää uutinen, ei mitään uutta, niin silti tämä pysäyttää ja järkyttää edelleen. Näin isoa menetystä äärimusiikki ei ole kokenut koskaan.

Close-Upin haastattelussa bändin toinen perustajajäsen Anders kertoi, että Nasum ei jatka enää musiikin tekoa, mikä on ainoa oikea vaihtoehto. Yhtye ei myöskään hajoa: se jää elämään sinä, mitä se teki ja niiden kautta, jotka sitä tekivät.

Ja myös niiden kautta, jotka heidän uraansa seurasivat. Itse en ole kuunnellut yhtyettä kuin vasta keväästä 2002 asti, mutta voin sanoa että se on ollut minulle se bändi, joka lopullisesti tutustutti minut grindcoreen. Parempaa ei ole.

Vuosi 2004 oli äärimusiikin kannalta kyllä huono: Quorthon (black metallin isä), John Peel (kaikkien isä), Dimebag Darrel (asennepoikien isä) ja Mieszko (grindcoren isä ja kätilö) menivät puolen vuoden sisään.