Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, maaliskuuta 08, 2005

Kotiinpaluu, jotenkin

Viikonloppu alkoi aikaisin ja loppui myöhään. Ja kohta se alkaa taas.

Maanantain pällistelin Helsingissä matkajohtaja Anzan turvallisessa opastuksessa. En tiennytkään, että Suomessa on näin paljon ihmisiä. Ison maailman menoa, kun kadulla voi kuulla jopa ruotsinkielistä keskustelua! Vaikka kyllä se vasta maitojunassa Jyväskylään valkeni se totuus kaupunkilaisen ja maakuntalaisen ajattelun eroista: Uutislehti 100:n tekstarimielipiteistä silmille ponnahtanut lause "Eläinten ulosteet ei kuulu luontoon!" on paras mielipide mitä olen kuullut pitkään aikaan. Piste.

Mutta Anzan organisoima levykauppakiertue oli kerrassaan avartava. Black & White, Hippie Shake, Music Hunter, Keltainen jäänsärkijä, Tunnelin levy, Fennica, Stupido, Popparienkeli, Green Grass Records ja Spinecenter tuli kierrettyä perä jälkeen. Pettymyksiäkin oli, eikä yhtään uskomatonta mestaa mahtunut mukaan, mutta kyllähän useissa noista kävisi uudestaankin.

Ostettavaa löytyi Music Hunterista, Keltaisesta jäänsärkijästä, Stupidosta ja Green Grassistä. Näistä viimeinen vaikutti epäilyttävimmältä, mutta niin vaan sieltä löytyi Sepulturan Beneath The Remains -lp ja Napalm Deathin Harmony Corruption -lp kympin tsipale. Ja kaikkea ei edes raaskinna ostaa.

Illaksi pitikin joutaa jäähallille katsomaan Dark Tranquillitya ja Kreatoria. Ensinmainitun viime näkemästä olikin kulunut jo viisi ja puoli vuotta, jälkimmäistä en ollut aiemmin nähnyt. DT soitti just niin hyvin kuin he osaavat. Ongelma livetilanteessa näyttäisi olevan Stannen huono liveääni ja yleinen hengettömyys.

Kreatorin musiikki sopikin keikalle paljon paremmin, vaikkakin alkuaikojen kaaottiset teutonirässit sekoittuivat melko harhailevaksi mössöksi jäähallissa. Keikan kohokohdiksi laskisin biisit "Extreme Aggressions", "People of the Lie" ja "Terrible Certainty". Toki uuden levynkin biisit kuulostivat hyviltä ja yllätäen myös "Renewal".

Jäähallissa soitti näiden jälkeen vielä joku brittiläinen pääesiintyjä, mutta heidän kamojen pystyttäminen kesti niin iäisyyden, että poistin itseni tilaisuudesta ennen heitä.

np: Aborted - The Archaic Abattoir cd