Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, marraskuuta 16, 2004

Bussilakosta

Perjantaina bussilakko vaikutti ensimmäistä päivää myös Jyväskylässä. Sää muuttui sopivasti sietämättömäksi ja vettä tuli vaakatasossa.

Sunnuntaina lakko jatkui. Kuopiossa kulki joitain vuoroja, mutta ei enää loppuillasta. Junassa oli niin täyttä, ettemme Mirvan kanssa saaneet enää paikkalippuja. Penkit löytyivät lemmikkivaunusta, meidän onni. Palveluskoiranpennun kanssa matkustanut nuori nainen lupasi, että hänen poikaystävänsä kuskaa meidät kotiin toiselle puolelle kaupunkia. Usko ihmiskunnan tulevaisuuteen palasi. Taisimme samalla päättää ottavamme palveluskoiranpennun.

Tänään piti lähteä takaisin Jyväskylään, mutta lakkouutiset kertoivat Jyväskylän liikenteen laajentaneen lakkoa myös kaukoreiteille. Valitsin junan, heräsin ihan helvetin aikaisin (siis niinkuin minun rytmille).

Jyväskylässä en käytä bussia koskaan, Kuopiossa kyllä. Sadattuhannet tarvitsevat busseja päivittäin. Näitä ihmisiä kohtaan bussilakko on pelkkää kiusantekoa. On väärin, ettei ihmiselle eikä bussikuskille makseta työstä elämän vaatimaa palkkaa, mutta viisaat ihmiset - päättäkää jo!

np: Necrophagist - Epitaph cd