Rauhaa, rakkautta ja death metallia

torstaina, marraskuuta 18, 2004

Tapettaisko seuraavaksi popmusiikkia?

Hesari tänään 18.11.2004 C6: "Subtv lopettaa Sessions-ohjelman"

"---ohjelmaa ei pidetä enää kaupallisesti kannattavana. Lisäksi ohjelman tuotannossa painavat ÄKT-, Teosto- ja muut tekinjänoikeusmaksut.
Nelosen jonkin aika sitten lopetun 4POPin
---"

Jos Bumbtsibum on jo Suomen rock- ja popmusiikkia käsittelevien ohjelmien listassa, on homma ns. menetetty. Ja milloin tuosta 4POPin lopettamisesta on ollut puhetta? Ohjelma on havinaisen laadukasta populäärikulttuurijournalismia. Ymmärrän, että sen tekeminen on kallista, mutta - herätkää! - elämä on. Myös Sessionsin olen katsonut loppuun, jos olen sattunut kanavalle.

En edes viitsi puuttua tekijänoikeusmaksujen osuuteen ohjelmien lopettamisessa. Toivottavasti kanavien taloudelliset intressit, vaikka ei yhtään hyväksyttävimpinä, olisivat painaneet kupissa enemmän. Jos tekinjänoikeusmaksut ajavat populäärimusiikin medioita alas, sahataan siinä oksaa millä istutaan.

Hesarin listassa jäljelle jäävistä musiikkiohjelmista oli unohdettu FST:n oma videolista, mikä tulee muistaakseni lauantaisin. Pohjoismaisen musiikin ystävä se on herkkua katsottavaa, ainakin silloin tällöin.

np: Cobolt - Eleven Storey Soul Departure cd