Rauhaa, rakkautta ja death metallia

keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2005

Aborted - The Archaic Abattoir cdAbortedin kolmas koko pitkä The Archaic Abattoir lunastaa kaikki odotukset, mitä sille on asetettu. Edellinen Goremageddon (2003) oli jo hyvin vakuuttava, vaikka se jätti hieman viimeistelemättömän maun. Viime vuoden The Haematobic EP tarjosi sellaisen biisin kuin "Gestated Rabidity" ja odotukset uuteen levyyn nousivat tähän potenssiin.

Ensi kuuntelut uudesta levystä olivat hieman pettymyksen sävyttämiä. Uusi mp3-single ja tuleva videobiisi, avausraita "Dead Wreckoning" on varma osuma, kuten uudelleenäänitetty nopeampi versio "Gestated Rabidity:"stä. Levyllä on myös mukana Haematobicilla ollut "Voracious Haemoglobinic Syndrome". Osasta uusista biiseistä ei tahtonut saada kiinni, vaikka korvat ja mieli aistivatkin, että tässä on nyt tosi kyseessä. Voi luusaha sentään, biisit kuten "Hecatomb" ja "Threading On Vermillion Deception" ovat selkeitä osumia, kun taasen "Blood Fixing The Bled" ja "The Inertia" joutuivat perustelemaan paikkaansa parilla lisäkuuntelulla.

Kahden päivän intensiivisen kuuntelun jälkeen voin suositella tätä kaikille, joille death metalliin pitää kuulua brutaalisuutta, koukkuja ja melodiaa - tuossa järjestyksessä. Tämä ei ole niin ehdotonta ääri-ilmaisua kuin Goremageddon, mutta kokonaisuutena The Archaic Abattoir on paljon kypsempi, suorastaan ihan kypsä, ja tämä varmasti kestää aikaa paremmin ja saa myös uusia korvapareja mukaan touhuun. Jos Goremageddon oli Abortedin Symphonies of Sickness ja Necroticism - Descanting the Insalubrious on uusi levy sitten Necroticism ja Heartwork. Kehitys on looginen ja mukava seurata.

Yhtyeen uudella sivulla soi flash-soittimessa biisit "Dead Wreckoning" ja "Hecatomb".