Rauhaa, rakkautta ja death metallia

sunnuntaina, lokakuuta 03, 2004

Slayer-this-Slayer-that: Ensimmäinen kerta Suomessa

Slayer esiintyy Helsingin jäähallissa kahden viikon kuluttua, sunnuntaina 17.10.2004. Mukana matkassa ovat myös Slipknot ja Mastodon.

Slayer on mielestäni maailman paras bändi, fakta jota saa lapsellisesti puolustaa ja jota ei voi vakavasti kyseenalaistaa. Slayer vain on. Tästä syystä on paikallaan pitää Slayer-this-Slayer-that -mantraa, jonka avulla nostatetaan tunnelmia näin sopivasti ennen h-hetkeä.

Slayer esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa vasta juhannuksena 1998. Yhtyeen ensimmäisen levyn Show No Mercyn julkaisusta oli tuolloin kulunut 15 vuotta, joten suhteettoman kauan ensivisiittiä saimme odottaa.

Ensimmäinen keikka soitettiin Nummirockissa, ulkoilmassa ja jumalattoman lujaa. Jo ensimmäisen biisin "Hell Awaitsin" aikana oli selvä, että kyseessä on nimenomaan ns. eka kerta, ei paras kerta: 48 Marshall-vahvistimesta lähti niin luja mekkala, että se puuroutui pahemman kerran tuuliseen säähän, ja nähtiimpä eturivistä poistuvan elämänsä keikkaa odottavia Slayer-puritaaneja itkien pettymyksestä.

Viikko ensimmäisen Slayer-keikan jälkeen leikkasin hevitukkani. En enää tarvinnut sitä.


Slayer - Nummirock, kesäkuun 19. päivä 1998

1. Hell Awaits
2.
Captor Of Sin
3. War Ensemble
4. Death's Head
5.
Dead Skin Mask
6.
Dittohead
7.
Die By The Sword
8.
Stain Of Mind
9.
South Of Heaven
10.
Raining Blood
11.
Altar Of Sacrifice
12.
Jesus Saves
13.
Chemical Warfare
14.
Mandatory Suicide
15.
Angel Of Death