Rauhaa, rakkautta ja death metallia

sunnuntaina, syyskuuta 26, 2004

Cleaning Women: Lutakko 25.9.

Tästä eteenpäin pyykin ripustaminen telineelle ei ole enää "sitä samaa". Pitää kokeilla miltä se kuulostaa!

Cleaning Women vei Lutakkoon puhtaasta mielenkiinnosta ja tekemisen puutteesta, ja ei voi muuta todeta kuin myyty. Tynnyrissä elänyt saattoi ihmetellä CW:n suosiota ennen Lutakkoon astumista, sillä alueen kaikki parkkipaikat olivat täynnä. Tähän harhaan saattoi vaikuttaa se, että viereisen oven takana esiintyi joku kiteeläinen hevibändi neljän tuhannen maksavan asiakkaan edessä.

Sisällä Lutakossa olikin sitten tanssilattialla jo enemmän tilaa. CW:n alkukeikka - kaunis Aelita-albumin teema - meni ohitseni ihmetellessä ja valokuvatessa. Kunhan kuvaamiselta kerkesin, bändi otti haltuun ja tehokas rytmi viihdytti. Paperilla, ja levyarvosteluista päätellen myös levyllä, CW vaikuttaa edelleen hieman ontuvalta idealta, mutta uskon että kriitikkokin bändin keikalla nähneenä saisi arvosteluunsa uudenlaista hehkua.

Huolimatta siitä, että bändi soittaa itsetehtyjä instrumentteja, on soundi iso ja tarkka. Itse asiassa bändin soitossa ei ole paljoakaan hengittävää ilmaa, sen verran tarkasti he pyykinkuivaustelineitään naputtelivat. Mutta sen osaaminen seuraaminen tuo iloa, niille jotka eivät osaa tanssia musiikin mukana. Hieno oli.

Seuraava keikka onkin Cannibal Corpse keskiviikkona. Laidasta laitaan.

np: Cannibal Corpse - The Wretched Spawn cd