Rauhaa, rakkautta ja death metallia

torstaina, lokakuuta 07, 2004

Slayer-this-Slayer-that: Tattoo The Planet & Provinssirock

Kahden vuonna 1998 soitetun keikan jälkeen Slayer palasi Suomeen vasta syksyllä 2001. Kiertueen nimi oli Tattoo The Planet ja Panteran piti esiintyä toisena pääesiintyjänä. (Pantera soiti Nummirockissa 1998 heti Slayerin jälkeen.)

Keikkapäivä oli 4.10.2001. Vajaa kuukausi aiemmin Slayer oli julkaissut uuden - viimeisimmäin - albumin "God Hates Us All". Yhdysvaltain julkaisupäivä oli tiistai 11.9.2001, päivä jolloin telkkarista tuli paljon uutisia. Levyn sanoitukset maalasivat piruja seinille jälleen hieman painavimmin vedoin, ja pian levyn nimikin väännettiin muotoon "God Hates Us A(ll)":

Hell is home on the concrete where the city bleeds
America - home of the free - land of fucking
disenchantment (Cast Down)

WTC oli Panteralle liian kova paikka ja he peruivat keikan vedoten lentopelkoon, kuten myös toinen jenkkibändi Static-X. Bändi oli kuitenkin WTC:n tapahtuessa jo Euroopassa, joten ainakaan mannerten välistä lentoa ei olisi tarvinut tehdä. Kerry King tilitti aiheesta MoonTV:n 667-ohjelmassa ja jotenkaan Pantera ei saanut kauhean hyvää arvosanaa rohkeudestaan. Uudet lämppärit olivat Amorphis, In Flames ja Cradle Of Filth.

Jäähallin keikka oli rautaa. "God Hates Us All" on levynä voimakas ja osoitti, että Slayer vanhenee arvokkaasti, mutta myös vihaisesti. Kerrankin uusia biisejä oikein odotti. Keikka oli myös viimeinen Suomenvierailu rumpali Paul Bostaphin kanssa.

Slayer palasi Suomeen jo seuraavana kesänä, tällä kertaa alkuperäisen rumpalin Dave Lombardon kanssa. Tapahtumapaikkana oli Provinssirock, Seinäjoki.

Kun Darkness Of Christ -intro jyrähti Seinäjoella ja Disciple alkoi (video) , minä olin Jukolan viestissä. Se oli sitä priorisoimista. Lisäksi Jukola on hieno tapahtuma.


Slayer - Tattoo The Planet, Jäähalli, Helsinki, lokakuun 4. päivä 2001

1.
Darkness of Christ

2. Disciple

3. War Ensemble
4. Postmortem
5. Raining Blood
6. Hell Awaits
7. Die By the Sword
8. Dittohead
9. Stain of Mind
10. Bloodline
11. God Send Death
12. Dead Skin Mask
13. Seasons in the Abyss

14. Captor of Sin
15. Mandatory Suicide
16. Chemical Warfare
17. South of Heaven
18. Angel of Death


np: Carcass - Symphonies of Sickness cd