Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, lokakuuta 05, 2004

Slayer-this-Slayer-that: Want a cold handshake, Jeff?

Vuonna 1998 suomalaiset saivat Slayer-herkkua toisenkin kerran. Pian Nummirockin jälkeen ilmestyi Diabolus In Musica -albumi ja sen kiertueella Slayer saapui Helsingin Kulttuuritalolle joulukuun 2. päivänä.

Alkuperäiseksi lämmittelijäyhtyeeksi oli merkattu muuan System Of A Down, mutta he peruivat ja paikalla otti vaisu Sentenced: jo Nummirockissa Sentenced soitti tylsäksi käynyttä itsesäälimetalliaan juuri Slayeriä ennen.

Kultsan keikka oli rautaa! Noin kolmannesta rivistä nautittu keikka puristi mustelmille ja kannan irti buutsista, mutta 18-vuotiaan silmin se oli metallielämys par excellance. Kurottipa Tom Araya jopa yhden plektransa suoraan minun käteen!

Keikan jälkeen jäimme kaverieni kanssa odottelemaan Kultsan taakse, jospa näkisimme idolimme silmätysten. Huonosti vaatettuna, hiestä läpimärkänä alkutalven yössä meinasi tulla odoteltaessa kylmä, mutta lopulta - noin kahden tunnin jälkeen - saimme palkinnon. Araya oli lepposella tuulella, Kerry King ei niinkään. Näpit jäässä, käsi ojossa lähestyin Jeff Hannemania ja kysyin:

- Want a cold handshake, Jeff?
- No!! oli miehen vastaus ensin, mutta suostui hän pian tervehtimään.

Minulla oli vain kädet jäässä, eikä mitenkään metaforisesti.

Slayer - Kulttuuritalo, Helsinki, joulukuun 2. päivänä 1998

1. Bitter Peace
2. Death's Head
3. Evil Has No Boundaries
4. Hell Awaits
5. War Ensemble
6. Stain Of Mind
7. South Of Heaven
8. Raining Blood
9. Dittohead
10. Die By The Sword
11. Captor Of Sin
12. In The Name Of God
13. Dead Skin Mask
14. Seasons In The Abyss
15. Chemical Warfare
16. Mandatory Suicide
17. Angel Of Death
<><><>