Rauhaa, rakkautta ja death metallia

maanantaina, lokakuuta 18, 2004

Slayer - The Unholy Alliance, Helsinki 17.10.2004

Slayer on parhautta. Enää Slayer-keikka ei ole suuri henkinen pyhiinvaellus, se on jo tehty, mutta se on kuitenkin pyhä tapaaminen, jota ei ole varaa jättää väliin.

Tämänkertainen Slayer-keikka meinasi mennä pielee. Lippuhässäkässä käteen jäi surkeat paikat hattuhyllyltä, mistä ei esimerkiksi nähnyt pellin kulmaa rumpukorokkeelta. Siltä etäisyydeltä Jeesuksen toinen tuleminenkin olisi jättänyt kylmäksi. No, onneksi permannolle pääsi livahtamaan pienellä kyttäämisellä ja näin Slayer-elämys sai ansaitsemaansa fyysisyyttä. Meno permannolla oli lavan edustalla villiä, mutta sivuilla varmasti turvallisempaa mitä se olisi ollut hattuhyllyllä; Imperiumin keskustelun perusteella, joku kynsi jäähalliin jyrkkiä betonirappuja alas naama edellä ja se varmasti sattui.

Slayerin 75-minuuttinen oli taattua parhautta, laatua, metal par excellance. Setti alkoi uusimman levyn Disciple-biisillä, mutta sen jälkeen ei palattukaan enää vuoden 1989 jälkeen sävellettyihin biiseihin. Pääpaino oli "Seasons In The Abyss" -levyllä (neljä biisiä) ja tietysti "Reign In Blood":illa (3), mutta vanhempaakin materiaalia kuultiin mukavasti ja etenkin mukavan poikkeuksellisesti: At Dawn They Sleep ja Fight Till Death eivät ole tietääkseni kuuluneet settilistaan enää vuosiin.

Tulevalla DVD:llä Slayer soittaa "Reign In Blood":in kokonaisuudessaan alusta loppuun. Nytkin moista uskalsin odottaa, etenkin kun Angel Of Death soitettiin ennen pakollista Raining Bloodia. Mutta ei kuitenkaan. Myös Raining Bloodin verisade-efekti oli jokseenkin laimea, kun katosta tippui minun havainnointikykyni mukaan ainoastaan hieman vettä, joka värjäityi valoissa punaiseksi. Mutta ei se haitannut.

Slayerin live-kunnosta on alkanut kuulumaan pelottavia kommentteja, esimerkiksi uutinen keskeytyneestä keikasta tällä kiertueella. Helsingissä Araya, King, Hanneman & Lombardo kuitenkin jyräsivät juuri niin ammattitaitoisesti kuin heiltä voi uskaltaa odottaa.

Haluaa nähdä uudestaan. Slayer on parhautta.

Slayer - Helsinki 17.10.2004

- Intro: Darkness of Christ
1. Disciple
2. War Ensemble
3. At Dawn They Sleep
4. Fight Till Death
5. Mandatory Suicide
6. Hallowed Point
7. Dead Skin Mask
8. Seasons In The Abyss
9. Chemical Warfare
10. Hell Awaits
11. South Of Heaven
12. Angel Of Death
13. Postmortem
14. Raining Blood

(Sonera Plazan juttu)

np: Aura Noir - The Merciless cd