Rauhaa, rakkautta ja death metallia

tiistaina, marraskuuta 23, 2004

Kuka omistaa Sinun vapaa-ajan?

Schizo-Janne ottaa kantaa Ylöjärven kaupungin uuteen hyvinvointisuunnitelmaan, jossa mm. suositaan tupakoimattomia työnhakijoita:
Toinen erittäin tärkeä kysymys on, että kuuluuko työajan ulkopuolinen aika työntekijälle vai työnantajalle?
Kyllä ja ei. Jos työntekijän työajan ulkopuolella suorittamat aktiviteetit häiritsevät sitä työtä, mistä hänelle maksetaan rahaa, niin totta helvetissä siitä saa huomauttaa. Mutta raja menee kuitenkin siinä. Jos työntekijä on töissä aina työkykyisenä, ei pitäisi olla naputtamista.

Työajan ulkopuolisen ajan hallintaan opettaa jo Kansaneläkelaitoskin. Opintotuen tulorajat ainakin vaikuttavat juuri siltä. Jos kesäaikana, kun oppilaitokset ovat ns. kiinni, tienaa rahaa tulevaa tulotonta talvea varten, niin kas Kela siitä rankaisee. Vanhemmilla opiskelijoilla, joilla on jo työkokemusta ja täten paremmat palkat, rajat paukkuvat nopeaan.

Tulorajojen tarkoitus on käsittääkseni hillitä opintoja haittaavaa työssäkäyntiä. Opintotuenhan voi nähdä palkkana opiskelusta, joten silloin olisi parasta myös opiskella. Kesätyöt eivät haittaa opiskelua, pikemmin oman alan hommat ovat opiskelua.

Nykyisellään tulorajat tuntuvat olevan pikemmin köyhyyden tasaajia. Kesällä hyvin tienaavat antavat tasoitusta heille, jotka eivät ole olleet onnekkaita työnhaussa. Heistä tällainen nillitys kuulostaa
varmasti typerältä, ymmärrän, mutta kyllä systeemissä on jotain korjattavaa.

Oikeasti.

Ja mitä tulee tuohon alati kasvavaan tupakoijien rökittämiseen, niin kannatan. Passiivinen tupakoitsija, aktiivinen vastustaja.

np: 3 Inches Of Blood - Advance And Vanquish cd