Rauhaa, rakkautta ja death metallia

lauantaina, huhtikuuta 02, 2005

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra-la-la Band plays Horses In The Sky

A Silver Mt. Zionin edellinen This Is Our Punk-Rock -levy on täydellinen. Levyn neljä biisiä kasvavat vähäeleettömistä, toistuvista melodioista suuriksi, vähintäänkin mahtipontisiksi kappaleiksi. Ominaista levylle on tietysti yhtyeen ilmaisu, joka antaa anteeksi nuotin vierestä mentäessä hieman tavallista enempi. Jos haluat levyhyllyysi yhden post-rock -levyn, missä kappaleet rakennetaan eri tavalla kuin post-rockissa tavallisesti (niin-in, post-rockissa tavallisesti), niin antaisin varman vihjeen, että tästä.

Jo tämä asetelma oli hankala yhtyeen uudelle Horses In The Sky -levylle. Huomasin toivovani salaa, että he tekisivät edellisen levyn uudelleen, sitä jaksaisi vielä kuunnella. Mutta ei. Onneksi näin. Horses In The Sky nojaa huomattavasti edellistä levyä enemmän lauluun, ja nimenomaan lauluun, ei kuoro-osuuksiin. Kuoro-osuudet toki ovat suuressa roolissa uudellakin levyllä.

Ensikuulemalta levyssä tuntui olevan jopa vaikutteita tummasta americasta (Bonnie 'Prince' Billy, olisko sopiva vertaus), mutta tietysti A Silver Mt. Zion -filtterin läpi ajettuna. Mitä useammin levyä kuuntelee, sitä enemmän se kuulostaa siltä itseltään. Levyn tuska on vaan siirtynyt universaalista syleilystä yksityisempään, sanoisin. Eleet pysyvät pienempinä, mutta tunne niiden takana on yhtä liekeissä.

Suosittelisin.
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra-la-la Band - "God Bless Our Dead Marines" mp3